perjantai 19. lokakuuta 2012

Porkkana-ananasneliöt (kevyt)

Porkkana-ananasneliöt ovat suussasulava ja varsin kevyt jälkiruoka. Yhdessä annoksessa on n. 125 kcal.

12-15 kpl

3 munaa
1,5 dl sokeria tai makeutusjauhetta (itse käytin seosta 1 dl makeutusajauhetta ja 0,5 dl sokeria)
50 g sulatettua margariinia (rasvaa max 40%)
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
250 g porkkanaraastetta
1 prk ananstamurskaa mehuineen

Kuorrutus:
100 g maustamatonta tuorejuustoa (rasvaa max 5%)
50 g maitorahkaa (rasvaa max 0,5%)
3 rkl makeutusjauhetta
1 tl piparkakkumaustetta

Vatkaa munat ja sokeri/makeutusjauhe vaahdoksi. Lisää joukkoon margariini, vehnäjauho-leivinjauheseos, piparkakkumauste, porkkanaraaste sekä ananasmurska mehuineen. Sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun suorakaiteen muotoiseen vuokaan. Paista uunissa 180 °C n. 30 minuuttia. Kumoa valmis kakku leikkuulaudalle ja anna jäähtyä.

Sekoita tuorejuusto, maitorahka ja makeutusjauhe keskenään. Levitä seos jäähtyneen kakun pinnalle ja ripottele päälle piparkakkumaustetta. Leikkaa neliöiksi.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti