keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Merimiespata


Herkullinen perusruoka, joka sopii myös kevyemmästä elämästä nauttivalle. Annoksessa n. 300 kcal.

4 isoa perunaa
2 sipulia
400 g naudan sisä-/ulkopaistia
0,33 dl olutta
suolaa
mustapippuria
nokare voita paistamiseen
vettä

Kuori ja viipaloi perunat. Pilko sipulit. Lado perunoita pataan ja lisää sipulit päälle.
Leikkaa naudan paisti poikkisyin viipaleiksi. Ruskista lihat paistinpannulla nokareessa voita. Lado lihat perunoiden ja sipuleiden päälle.Mausta suolalla ja pippurilla.
Lisää paistinpannulle vettä, kiehauta ja lisää pataan. Näin saat lihoista paistinpannuun jääneen maun pataan ja samalla saat lientä.
Lisää kerros tai pari perunoita.
Kaada olut pataan ja kypsennä  175°C n. 1,5h-2h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti